Химическата гимназия в Димитровград навършва 65 години

Работна среща се проведе днес в Химическата гимназия в Димитровград

Работна среща с фирми -партньори на Химическата гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" в Димитровград се проведе днес в училището.

Тя бе под надслов "За префектно партьорство" и с нея се дава старт на седмицата на Златаровци, посветена на годишнина от основаването на бившия техникум в града.

Тази година училището чества 65 години от създаването си. По този повод има и специална програма, обхващата поредица от инициативи до края на учебната година.

"2014-та е година на работодателя за нас, благодаря ви, че се тук и че уважихте нашето мероприятие", обърна се към присъстващите директорът на Химията Янка Гочева.

Сред гостите бяха представители на фирми от хранителната и химическа промишленост, както в областта на фризьорските и козметични услуги.

Гочева отчете дейността по проект „Ученически практики”. Първият етап приключи на 5 септември, като бяха връчени сертификати „За перфектно партньорство” на фирмите работодатели по проекта. На 02 февруари приключи вторият етап, в който взеха участие 21 ученици, а в момента тече трети, в който участват 20 ученици. В разработката са заети 80 ученици.

Преподавателят Катя Гергинова представи новия проект, по който гимназията работи – „Нова възможност за моето бъдеще”, по който ще се оценяват, признават и сертифицират знания, умения и компетентности, придобити в резултат на неформално и/или самостоятелно учене. По проекта работят четири професионални гимназии в областта.

На срещата бе дадена повече информация за друг проект- „Часът на моето училище, професия, бъдеще – TV «Химията», който е по Общинска програма „Димитровград на младите”.

"В процеса на работа сме констатирали, че подрастващите нямат информация за типовете професии, не знаят как да изберат професия, нямат представа за професионалните възможности и реализация, които предлага бизнесът в нашия регион. Идеята ни е да създадем училищна телевизия, в предаванията на която да представим и дейността на фирмите работодатели в Димитровград и региона пред подрастващите", обобщи преподавателят Георги Георгиев.

Представители на различни фирми, гостуваха в Химическата гимназия днес

Седмицата на Златаровци продължава до 17 февруари. Утре е планувано радиопредаване, посветено на Св.Валентин, а на 14 февруари ще бъде отдадено дължимото на патрона на училището Асен Златаров. Венци и цветя пред неговия паметник ще поднесат дванайстокласници. В началото на идната седмица предстои посещение в дома на учения в Хасково.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини