Сътрудничим си със Северна Корея за образование и медии. Преглед на печата

„Труд": Расте дружбата между България и Северна Корея

България ще разшири сътрудничеството си със Северна Корея в областта на науката, образованието, културата, медиите. Това беше решено вчера на заседанието на правителството. Предложението е направено от министъра на външните работи Кристиан Вигенин.
Проектът на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република обхваща периода 2014-2017 г

„Дума": И третият вот на недоверие отхвърлен

Парламентът отхвърли вчера и третия вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. "За" оставката на правителството гласуваха 93 депутати от ГЕРБ, против бяха 116 от БСП и ДПС, а 8 народни представители от "Атака" се въздържаха. По-късно от ГЕРБ се оправдаха, че двамата техни депутати, които не са участвали в гласуването, са Ирена Узунова и Ивайло Московски, които са в болнични. Стана ясно, че независимият Георги Марков е гласувал за отхвърляне на вота, а Светлин Танчев не е участвал в гласуването.
Лидерът на ДПС Лютви Местан благодари с ирония на вносителите на вота, които дали възможност на управляващите да разкажат за огромната работа, извършена в сектор "Сигурност". Той призова премиера и министъра на вътрешните работи да продължат в този дух.


„Стандарт": Скалпел вместо ботокс за Изборния кодекс

В люти скандали мина първият ден, в който депутатите дебатираха по новия Изборен кодекс. Още в самото начало ГЕРБ поискаха отлагане на разискванията, тъй като не били получили пълния доклад. След като желанието им бе отхвърлено, съпартийците на Бойко Борисов поставиха под съмнение нуждата от нов закон, тъй като текстовете съвпадат в голяма степен със стария. "Кодексът на ГЕРБ и на госпожа Фидосова страдаше от такива недъзи, че нямаше как да бъде поправен, та дори с ботокс и с хилорон. Тук беше необходима сериозна пластична хирургия и затова сме представили пред вас изцяло нов вариант", защити работата си Мая Манолова (БСП). След 40-минутен спор дали кодексът урежда "условия" или "организация", депутатите продължиха с работата си.

„24 Часа": Октай искал да унижи Доган, а не да го убива

Христо БисеровЦелта на Октай Енимехмедов била да унижи Ахмед Доган и да му покаже, че не е недосегаем, а не да го убива. Това признал нападателят пред психолозите от МВР, които говорили с него след атентата срещу почетния председател на ДПС на 19 януари 2013 г.
Бившият шеф на института по психология на МВР Неделчо Стойчев и заместникът му по онова време Росен Йорданов бяха разпитани днес като свидетели по делото срещу Октай в Софийския градски съд.
"Каза, че искал да го сплаши, защото не бил съгласен с политиката му", обясни Стойчев. "Думите му бяха, че искал да го накара да се изпусне", добави Йорданов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини