Писателят Николай Стоянов, родственик на „Ванга”, гостува във Военния клуб

Днес Във Военния клуб в Кърджали от 17.30 часа представят книгата "Случаят "Ванга" на писателя Николай Стоянов. В края на април 2013 го­дина издателство "Ен­тусиаст" публикува втория й тираж.

Писателят Николай Стоянов е родстве­ник на петричката пророчица. Той е събрал и описал спомени за нея от дете, както и истории, които се предават от поколе­ние на поколение във фамилията.

За разлика от пове­чето издания у нас, посветени на Ванга, насочени по-скоро към сензацията с журна­листически привкус, книгата на Стоянов съдържа много биографични факти за пророчицата и е преди всич­ко една лична история за нея.

В книгата читате­лите ще открият ин­тересни случки на Ванга с популярни лица ка­то Блага Димитрова, Тодор Живков, Людми­ла Живкова, Светлин Русев, Николай Райнов, Евтим Евтимов и мно­го други творци, поли­тици, артисти, дипло­мати, както и с обик­новени хора.

"Ванга беше и про­дължава да е световно събитие. Изключение от правилата. Трябва­ло е да се появи - за да помага и ни предпазва от нашите несъвър­шенства", споделя Ни­колай Стоянов. Той търси обяснения за двойнствения живот на Вангелия, всекид­невните й и мъчител­ни превъплъщения от реалното в непозна­тото, сложните й вза­имоотношения с влас­тващите и службите, огромната й самота и болка.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини