Мъгла и взривове тормозят шофьорите днес


Мъгла се стеле над Хасково и региона, като на отделни места по поречието на Марица видимостта е не повече от 100 метра. В района на Хасково бялата пелена прозира до 200 метра, въпреки първоначалното усещане че е по гъста. За намалената видимост допринася и облачното време сутринта. Облачността ще се разкъса към обедните часове до слънчево време. Температурите ще започнат бързо да се повишават до максималните за Хасково 16-17 градуса. На други места в областта ще се радват на слънчево време от над 20 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад, атмосферното налягане ще се задържи доста над средното за месеца.

Шофьорите ще срещнат сериозни главоболия особено в началото на деня. Мъгла има в много райони от страната - до 50 м по поречието на р. Дунав, р. Янтра, област Плевен и в районите на с.Тополите, Харамията, АМ ”Тракия” /с. Деветак - обл. Бургас и обл. Ямбол/, Обзор-Слънчев бряг, Търговище, Боаза.
- до 100 м в област Бургас и в районите на Генерал Тошево, Балчик, Каварна, Хитрино, Първомай, Граф Игнатиево, Разград, Белоградчик, Враца, Бяла Слатина, Свищов, Павликени, Черноочене.

Там, където природата е благосклонна се намесва човекът. Поради взривни работи на път І-5 ,,Димитровград – Хасково” от км 279+838 /разклон за с. Добрич / до км 282+272 /разклон с. Крепост/ ще се спре движението на моторни превозни средства в периода от 15.00 ч. до 16.00 ч. на 19.02.2014 г.
Иначе за пътя за Димитровград продължава да важи новата организация на движението наложена от края на януари. Всички камиони се отбиват през Горски извор и Средец/ в зависимост от направленията им/, а коли , автобуси и превозни средства до 3,5 т движението се осъществява двупосочно по обходен маршрут по западна тангенциална връзка на пътен възел „Димитровград“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини