Узунджово си отдъхна от кражбите, кметът -с потупване по рамото

Кметът Ничев пръв от колегите си в региона посрещна жандармите на село

Най-голямото хасковско село Узунджово си взе въздух от набезите на крадците през последните години с идването на жандармерията.

Кметът Димитър Ничев се похвали, че от както на място има патрули, вече втора седмица, няма нито една кражба.

Само за месец преди това били ограбени 5-6 къщи. Най-примамливи за взломаджиите били „най-оключените“ къщи, прави заключение кметът. Разсъждава, че вероятно това е така, защото имотите с много катинари по вратите дават асоциация на крадците и за голямо пазено имане.

При последните кражби от къщите са изнасяни предимно електродомакински уреди и телевизори. Затова и Ничев смята, че май крадците имат нов изкупвач, който се интересува от битова техника и  която  продава другаде като втора ръка. Той подкрепя думите си с факта, че преди се крадяло основно желязо. Разказва и за драстични случай отпреди 2 години, когато като в състезание „ Бързи, смели, сръчни“, буквално за минути изчезвали телените огради на дворовете в селото. Мрежите били товарени в кола с пернишка регистрация, но в групата имало и харманлийска следа в лицето на един от състава й. В крайна сметка, след акция на полицията групата е заловена. 

Кметът Ничев казва, че по традиция най-тежките месеци за 1860-те души на село са точно януари и февруари. През това време хората направо опусталявали, тъй като до декември що-годе карали с парите, изкарани от сезонната работа. След март отново започвали да ги наемат като временни работници, но двата първи месеца на всяка година повечето от местните буквално избутвали с протрити джобове. Затова и кражбите през зимата били най-много.

А кметът Ничев е доволен от полицейското подкреплени, което беше изпратено първо в неговото село в региона.

Освен това, преди негативите за кражбите все се трупали на негов гръб, полицията излизала с дежурното, че няма достатъчно ресурс, а сега, от както жандармите са в Узунджово, дори се случвало местните като минават покрай него да го потупат по рамото с одобрителното: Браво, кмете!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини