Канят димитровградчани да подкрепят хората с редки болести

Благотворителен базар в подкрепа на хората с редки болести стартира днес в ПМГ "Иван Вазов"

Благотворителен базар в помощ на болните от муковизцидоза организират днес и утре - 25 и 26 февруари 12 в клас от ПМГ "Иван Вазов" в Димитровград. Щандове с ръчно изработени мартеници, сувенири, бижута, картички са подредени във фоайето на гимназията от 10:00 до 15:00 часа.

Проектът на зрелостниците под надслов "Да добавим живот" в рамките на предмета "Свят и личност" цели да подпомогне болните от тази рядка болест в България, като повода е 28 февруари- Денят на хората с редки болести. С набраните средства ще бъдат закупени ПЕП маски за всички пациенти, страдащи от това заболяване.

Кампанията е подкрепена от Асоциация "Муковисцидоза" и Национален алианс на хората с редки болести със съдействието на Община Димитровград.

На 28 февруари базарът на дванайстокласниците ще се пренесе на площада пред Общината, където всеки димитровградчанин може да подкрепи инициативата.

А тя вече намери съмишленици в лицето на ОДЗ "Слънце", ОДЗ №4, ЦДГ №1, ОУ "Алеко Константинов", Детския отдел на Градската библиотека, Академията за таланти, Дневните центрове за възрасти и деца с увреждания в Димитровград, фондация "Подари усмивка", мтого димитровградчани, родители на болни деца. Организаторите се надяват на съпричастността на хората, които да подкрепят каузата им.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Базарът във фоайето на ПМГ ще бъде отворен и утре от 10 до 15 часа

Базарът включва ръчно изработени изделия- мартеници, сувенири, бижута

В акцията подкрепена от Асоциация "Муковизцидоза" се включи и председателят й Светлана Атанасова

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини