Насърчават спорта в Община Димитровград чрез специална програма

Насърчават спорта в Община Димитровград чрез специална програма, като акцент има при работата с подрастващите

Програма за развитие и насърчаване на физическото възпитание, спорта и туризма в Община Димитровград ще разглеждат този четвъртък на сесия общинските съветници.

Докладната е внесена от кмета Иво Димов и обхваща периода 2014-2015 година. Целта й е да създаде условия за увеличаване на хората, практикуващи физически упраждения, спорт и туризъм в Общината.

Идеята е да бъде привлечено и подрастващото поколение към активна спортна дейност, като част от здравословния начин на живот.

Ще се търсят варианти за увеличаване източниците на финансиране на различни спортни дейности, както и начини за подобряване на състоянието на базата, е записано още в програмата.

Предвидени са организиране на традиционни за Общината мероприятия като международен ден на предизвикателството, ден без автомобили, ден на интензивното ходене, турнири, състезания, походи и др.

В програмата е залегнал и ангажимент към хората от различни социални групи и тези с увреждания, които също да бъдат приобщавани към спортни мероприятия. От администрацията имат намерение да отделят ежегодно средства за развитието на физичестото възпитание.

Гражданите, спортните клубове, училищата, детските градини, кметствата по селата са основните участници в предложената програма за насърчаване на спорта и физическото възпитание в Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини