Гимназисти посетиха Солун заради международен проект

Представителите на ПМГ "Иван Вазов" по време на визитата си в Гърция

В петата работна среща по многостранния проект „Неравенството между половете“ по прокрама „Коменски“ участваха възпитаници на ПМГ "Иван Вазов". Представителите на Димитровград Кристина Кирова, Теодор Жеков, Елица Господинова Антон Димитров и Антония Ангелова, ръководени от Живко Желев, Валентина Делчева, Галина Караиванова и Илияна Славова, посетиха Солун.

Заедно с представители на Италия, Испания, Турция, Гърция, Румъния димитровградчани са били посрещани от домакините от професионална гимназия в град Яница.

Презентация на тема „Мъжът и жената в обществото“, която цели да се проследи издигането на ролята на жената в различните общества, е била темата на участниците. Отборите са презентирали и кратки филми със субтитри и анкети за обществените нагласи по отношение на ролята на двата пола в различни области на живота.

Темата на бълг.отбор е била представена на английски език. Презентацията е проследила видни български личности с акцент на женското присъствие в литературата, изкуството, политиката, спорта. Част от посещението на Вазовци в Гърция е била и подготвена от домакините туристическа обиколка. Те са поселили родното място на Александър Макенодски, град Пела, стария Солун, храм "Свети димитър" и др.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини