Славейковци почетоха 3 март със състезание по родолюбие

Славейковци проведоха състезание, посветено на 3 март

В навечерието на най-светлия ден от българската история - националния празник 3 март, учениците от ОУ” Пенчо Славейков” организираха състезание по родолюбие под надслов „Аз обичам България”.

Участниците бяха от четвърти, пети, шести и седми клас и бяха разпределени в пет отбора.

В първия кръг от надпреварата те показаха умения да подберат необходимите материали и да изработят мартеничка.Легенда за този уникален за българите символ на настъпващата пролет разказаха малките четвъртокласници.

Много настроение и емоции съпътстваха изпълнението на втората задача, като отборите трябваше да пресъздадат българския народен обичай „ хамкане” , характерен за Сирни Заговезни.

В следващата задача участниците показаха музикална култура, разпознавайки обичани от всички българи песни.

Във финалния кръг, който се оказа решаващ за изхода на оспорваната надпревара, петте отбора отговаряха на въпроси, свързани с историята на България, разпознаваха исторически и географски забележителности, показаха знания за българската литература.

Учениците от школата по тромпет към училището и вокалната група състезанието се превърна в истински празник с много усмивки и настроение. Накрая имаше и награди, които връчи директорът Снежана Ангелова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини