30 балона - символ на борбата за живот, полетяха в небето над Димитровград

30 цветни балона пуснаха в небето над Димитровград като символ на хората с редки заболявания

30 цветни балона полетяха в небето над Димитровград като символ на борбата за живот на хората с редки болести. Днес се отбелязва световния ден на страдащите от такива болести.

Докато инициаторите пускаха балоните, те извикаха: "Заедно за по-добър живот"- мотото на Световния ден тази година.

Градът ни стана част от инициативата и с благотворителен базар, организиран от дванайстокласници от ПМГ "Иван Вазов". Той е разположен пред сградата на Общината и ще остане там до 17:00 часа днес.

В него се провадат мартеници, сувенири, картички и др., а с набраните средства ще бъдат закупени ПЕП маски на нуждаещите се болни. В часовете до обяд много димитровградчани си закупиха по нещо от щандовете.

Вниманието на посетителите на базара бе привлечено от няколко изделия от карвинг - изработката на фигури от плодове и зеленчуци. Те са дело на Ганка Ангелова, която е майка на 24-годишна жена, страдаща от рядко заболяване.

Фигурите представляват бели и червени рози, символ на хората с рядко срещано заболяване, борещи се за живот ежедневно. Инициативата бе организирана от националния алианс на хората с редки болести, Асоциация "Муковисцидоза", ПМГ "Иван Вазов" и с подкрепата на Община Димитровград.

Dimotrovgrad.bgvesti.net

Балоните в небето
Инициаторите минути преди да пуснат балоните н небето

Бели и червени рози, изработени от зеленчуци бяха подготвили инициаторите. Те са символ на хората с редки заболявания

Базарът на ПМГ Иван Вазов ще остане на площада до 17 часа днес

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини