Френска селска торта

Френска селска торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото. Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно.

Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине. След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори. Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата.

За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията. Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно. Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути.

Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни. за да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата. Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта.

Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи. Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.

Източник: gotvach.bg

Последни новини