Одобрените за книгоиздаване димитровградски автори - ясни до 20 март

15 автори са заявили участие в тазгодишния конкурс за книгоиздаване

15 са подадените ръкописи в тазгодишното издание на конкурса за книгоиздаване, обявен от Община Димитровград преди близо месец.

Предвидената за тази цел сума в бюджета тази година е в размер на 5 000 лв. Тя е с 2 000 лв. повече от миналогодишната, припомни днес началникът на отдел "Хуманитарни дейности" в администрацията Антоанета Шаркова. Тя е част от комисията, която предстои да разгледа ръкописите и да ги класира.

Председател е шефът на ПК по култура и вероизповедание към общинския съвет Христо Цветков. В нея влизат още директорът на димитровградската библиотека Петко Каневски, уредникът на дома-музей Пеньо Пенев Живка Шишкова и поетът Демир Демирев.

Тъй като Демирев е депозирал ръкопис за участие в конкурса за книгоиздаване, предстои да бъде заменен от друг в комисията, каза Шаркова.

До 20 март ще стане ясно и кои са одобрените за подпомагане местни автори. От сумата ще бъдат заделени 1 000 лв. за цялостно издаване на една от стихосбирките заради предстоящите Дни на поезията тази година, допълни още Шаркова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини