Ремонт затваря част от бул."Благоев" идната седмица, местят и стоянката пред църквата

Завварят за 100 дни част от бул. Д.Благоев
За 100 дни ще бъде затворена отсечката от бул."Благоев" между клъговото на ОМВ и ул."В.Петлешков"

Част от бул."Д.Благоев" в Димитровград в отсечката между кръгово до бензиностанция ОМV и кръстовището с ул."Васил Петлешков" предстои да бъде затворен идната седмица заради Водния проект.Времето, през което ще продължат ремонтите на водопровода и канализацията там е 100 дни.

Това съобщи на среща с журналисти днес зам.кметът на Димитровград Светослав Стойков, като уточни, че автомобилния трафик ще се пренасочи по бул."Раковски".

Това е и една от причините по "Раковски" да се поставят временни светофари в момента. Както вече информирахме, съоръженията са монтирани на кръстовището с ул."Иван Вазов" още вчера. Днес предстои да се постяват и пешеходните секции. Ще се монтират и знаците, както и маркировката, касаеща временната организация на движение.

Дейноста тук е по-специфична, каза зам.кметът. Временни светофари се поставят основно заради ремонти и те контролират движението по еднопосочни и двпосочни улици, но нямат пешеходни секции.

По думите на Стойков, ще бъде изместена таксиметровата стоянка до църквата "Св.Димитър", докато трае тази организация на движение. Новото място е срещу блок №38, където работници на ОП "Благоустрояване" днес постяваха табелата. Очаква се и забрана за паркиране по ул."Иван Вазов", пак заради ремонтите.

"Всичко това ще създаде неудобства за гражданите, но работим голям екип от хора и се стараем те да бъдат по-малко", допълни зам.кметът.

Все още не е ясно дали ще бъдат монтирани светофари на другото кръстовище на бул."Раковски" с ул."Г.Кирков", макар, че пилоните бяха сложени миналия петък. Ако се наложи ще разположим светофарни уредби и там, закупени са вече", казаха още от Общината. Засега ще се проследи дали пресечката на "Раковски" с ул."Г.Кирков" ще бъде натоварена, след като се затвори бул."Благоев".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Бул."Благоев" ще бъде затворен от кръстовището до бензиностанция ОМV
Светофарите на кръстовището с ул."Иван Вазов" бяха монтирани вчера
Те са предназначени за времето когато трае временната организация на движение, заради ремонта по бул."Благоев"
Налага се изместване на таксиметровата стоянка пред Църквата
Стоянката ще бъде разположена срещу блок №38 на "Раковски"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гост
    0 0
    16:27, 10 мар 2014
    Само не разбрах къде се намира кръстовището на бул."Раковски" с ул."Г.Кирков" ???
Последни новини