Ваня Данева представи "Опитомяване на залеза"

Поетесата, физик и журналист Ваня Данева представи трета стихосбирка снощи

Красиви и леко тъжни стихове за живота, смъртта и мечтите представи в препълнената читалня на Градска библиотека "П.Пенев" поетесата Ваня Данева снощи.

Тя издаде трета стихосбирка под надслов "Опитомяване на залеза", а проявата събра на едно място много приятели, колеги и почитатели на творчеството на Ваня Данева.

Новите й стихове представи поетът и издател Петър Анастасов, като посочи, че творбите на Ваня Данева са от чиста поетична материя, с пестелива, но ясна формулировка за живота.

"В Димитровград става нещо особено важно- расте и се множи ятото на талантиливи поети", посочи пред публиката Анастасов.

Топли думи за новата стихосбирка отправиха колеги на Ваня Данева от поетичното поприще. Ценен дар й поднесе председателят на читалище "Култура" Гроздан Грозев.

Ваня Данева е завършила физика в ПУ "П.Хилендарски" и журналистика в СУ "Св.Климент Охридски". Работила е като гл.редактор на радиото в Димитровград и вестник "Димитровградска правда", програмист, учител, социален работник. Освен трите стихосбирки, има издаден публицистичен сборник "В епицентъра на прехода". Член е на СБЖ и Съюза на независимите писатели.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Поетът Петър Анастасов похвали талантливите поети от Димитровград
Ваня Данева с подаръка от НЧ "Култура"
Марина Койнова сподели, че е впечатлена от стиховете на Ваня Данева

Новата книга на Ваня Данева
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини