Търсят иновативни идеи за превръщането на библиотеката в притегателен център за младите хора

Конкурс за есе или презентация на тема „Моята библиотека на бъдещето“ обяви Градска библиотека „Пеньо Пенев“ - Димитровград.

Предимство при класирането ще имат творби, които представят иновативни идеи за превръщането на библиотеката в притегателен център за младите хора.

Изисквания към творбите:

Есето да е с дължина до 10 страници, презентацията да бъде изработена на Power Point и да е с дължина не повече от 20 слайда.

Участници могат да бъдат всички ученици от община Димитровград, на възраст от 13 до 19 години.

За отличените творби са предвидени награди. За първо място - таблет, за второ - външна батерия, за трето - геймърска мишка.

Есетата и презентациите се приемат на имейл: libdg@mail.bg, с описание – „за конкурса“.

Крайният срок за кандидатстване е 28 февруари 2022 г. Награждаването ще се състои на 8 март 2022 година.

Конкурсът се посвещава на 70-годишнината от рождението на Снежана Янева - апостол на библиотечното дело и дългогодишен радетел за модернизацията на библиотеките и превръщането им в предпочитано "трето място" за хората от всички възрасти.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Вс
    все тая
    0 0
    20:03, 20 яну 2022
    правете игри от съзтезателен характер, разделени на отбори, да се надъхват да спечелят спрямо другия отбор, срещи с автори на книги, съзтезателни групи и на международно ниво, стимулиране на оригиналност, на критичност, да се оспорват автори и авторитети... кой коя книга е прочел, превърнете знанието в добродетел, повод за самочувствие, съзтезания за най-бързо прочитане на книги, игри с въпроси от книги....

Още новини

Последни новини