В Крум извадиха каретата и гоблените, показаха майсторлък за 8 март

Изложба от плетива показаха в димитровградското село Крум

С какво се занимават жените на село демонстрираха в навечерието на 8 март самодейците от читалище "Просвета" в димитровградското село Крум.

Днес те организираха конкурс - изложба от плетива, бродерии и кулинарни изкушения, за да покажат, че по-голяма майсторка в това от българката няма.

Изделия на една кука, детски плетени дрешки, гоблени, характерни за времето на социализма, бяха малка част от изложбата. Петчленна комисия определи победителите в различните раздели.

В кулинарната надпревара награда грабна "Слънчевата пита" на Нели Христозова. От сладките изделия се открои "Футболната топка" на Невена Нанева. Дамата се оказа и най-добра в плетивата на две куки и тук си тръгна с награда.

При каретата, направени на една кука наградата бе присъдена на Кирилка Канушева. За красивите си бродерии отличие отнесе Мария Ганчева.

Майсторките бяха категорични, че жените днес не плетат така, както едно време. Все пак, младите се захласвали по куките и преждите, ако имат дарба и желание за това, категорична бе Невена Нанева.

Dimitrivgrad.bgvesti.net

Крумчанки показаха, че са майсторки и на гоблените
Кулинарна изложба бе част от проявите, посветени на 8 март
Част от комисията, която определи победителите в конкурсите

Победителите получиха грамоти и награди
Бебешки дрешки, изплетени на две куки демонстрираха жените от Крум

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини