Искат асфалтиране на улиците зад бившия ресторант "Тракия",не щат кръпки

На спонтанен протест се събраха дузина живеещи в двата блока на "Раковски" и "Благоев"

Част от живеещите в блок №48 на бул."Раковски" и №29 на бул."Благоев" в Димитровград се събраха днес, за да изразят недоволството си срещу частично изпълнено решение на Общинския съвет от миналата година.

То касае ремонт на пътното платно, намиращо се зад двете жилищни сгради и района зад бившия ресторант "Тракия". От близо 40 години настилката там не е асфалтирана и е осеяна с дупки. През зимните месеци те се превръщат в локви, а през лятото дишаме прах непрекъснато, оплаква се Райна Даскалова.

Тя разказа, че след няколко сигнала до Общината, специалисти от ТСУ идват и се запознават с проблема. Оказало се, че е нужна още една шахта, тъй като улицата има обратен наклон и водата не може да се отича.

През юли 2013-та Общинският съвет в Димитровград прие с 28 гласа "за" и един "въздържал се" да се извърши ремонт на двете отсечки зад блокове №29 и №48, като средствата са от фонд "Резерв". Срокът бе второто полугодие на 2013 година.

"Действително през октомври мината година дойдоха и асфалтираха дупките на улицата зад блок №48 на бул."Раковски", но тези зад блок №29 на "Д.Благоев" си стоят", коментира Райна Даскалова.

Мястото зад бившия ресторнт "Тракия" е превърнато в паркинг, тъй като се ползва за зареждане на девет търговски обекта. Трафикът е ежедневен, жалват се още живеещите. Искат цялостно асфалтиране на пресечките, още повече, че наблизо се намира детска площадка, която се посещава често от околните.

Коментар от Общината по темата, очаквайте малко по-късно.

Част от решението на ОбС не е изпълнено, твърдяг живеещите в двата блока
Хората са недоволни, защото част от дупките си стоят
С кръпки е само пресечката зад блок №48
Райна Даскалова разказа, че решението на ОбС е частично изпълнено

Кръпки има положени само на тази улица
Решението на ОбС за ремонта от юли миналата година

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини