Седмокласничка стигна до национална защита на свой проект

Виктория Караджова /вдясно/ с преподавателя Катя Гочева

До национална защита е допусната мултимедийната презентация на Виктория Караджова от VІІв клас на ОУ„Пенчо Славейков”, с ръководител на проекта Катя Гочева. Възпитаничката на димитровградското училище се е състезавала в тазгодишното издание на националния конркурс "Водата- извор на живот"

По проект „Да играем или не с водата” в продължение на няколко месеца ученици от шести и седми клас на училището проведоха практико-изследователска дейност, изследваха водата и се запознаха с пречистването на отпадните води и питейната вода на Димитровград, разказаха от училището.

Това помогна на седмокласничката Виктория Караджова да изготви мултимедийна презентация с практическа насоченост, с която да участва в националното състезание „Водата - извор на живот", посветено на Световният ден на водата (22 март).

Комисия от експерти еколози и химици оцениха достойно работата и тя е сред 16-те презентации от цялата страна в първа възрастова група /6-8 клас/, допуснати до финалната надпреварата, която стартира на 20 март в Бургас.  

Състезанието тази година е под апела „Чиста вода за здравословен свят!". То е част от образователен модел, чиято цел е да предостави възможност на учениците за съвместна работа, обмяна на опит и идеи за опазване и използване на водите и съхраняване на природата.

Виктория ще се яви на национална защита на 20 март в Бургас
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини