Фолксваген блъсна Рено и го отхвърли на 30 метра

Фолскваген Пасат блъсна Рено Клио и го отхвърли на 30-тина метра тази сутрин на отбивката за Щъркелите по пътя Димитровград – Хасково. Няма пострадали при катастрофата. Инцидентът е станал минути преди 10 часа на платното към областния град, което е затворено за движение.

Зад волана на Реното с турска регистрация бил Шюкрю Ахмед Сали, който идвал откъм Димитровград и завил вдясно към Щъркелите. Заради строителните работи обаче платното към Хасково е затворено, движението в двете посоки се извършва в другото - за Димитровград. Въведено е и ограничение на скоростта до 40 км. За да свие вдясно към Щъркелите, шофьорът на Реното е трябвало да пресече дясното платно, но знаейки, че е забранено за движение, навярно не си е дал труд да погледне дали все пак не идва кола. 

И тя наистина идвала, при това с високо скорост. Откъм Димитровград в забраненото платно се движел Фолксвагенът, а зад волана му бил Евгени Хубенов. Той връхлетял върху Реното на Сали и го отхвърлил на трийсетина метра. В мелето някоя от колите е отсякла крайпътно дърво, едното смачкано возило е спряло върху разделителната ивица, другото - в локалното. И в двата автомобила са били само шофьорите. За Реното това се оказало щастливо обстоятелство, защото цялата му дясна страна е здраво намачкана и хлътнала навътре в купето.

Шофьорът на Фолксвагена бил откаран в Бърза помощ за преглед, въпреки че според полицаите, пристигнали на мястото, нямал видими наранявания. Тестван е за алкохол, пробата е отрицателна.

Тодор Кръшков

Дясната страна на Реното е здраво намачкана
Шофьорът на Реното обяснява как е станала катастрофата

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини