Властта заседава в Боровец

Парламентарната група на „Коалиция за България“ провежда заседание в Боровец с участието на членове на Министерския съвет, включително премиера Пламен Орешарски, и ръководството на БСП.

Работният семинар е на тема „Реформи, развитие, растеж“. В програмата му са включени теми за бежанците, дискусионни въпроси в Законопроекта за МВР и противодействие на битовата престъпност.

Доклади да изнесат министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на външните работи Кристиан Вигенин и зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов. Ще бъде обсъдено и електронното управление с доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще говорят за реиндустриализация и сектори на антимонополни действия.

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков ще говори за създаване на предприятия за преработка на земеделска продукция, промени в начина на разпределяне на селскостопанските субсидии и др.

Ще бъдат обсъдени и мерки за повишаване на заетостта; обвързване на образованието с икономическите потребности и засилване на социалните функции на училището с доклади на зам.-министър на труда и социалната политика Росица Янкова; министъра на образованието и науката Анелия Клисарова; зам.-министъра на младежта и спорта Мая Тодорова; министъра на културата Петър Стоянович.

За подобряване на състоянието на спешната помощ и на достъпа до здравеопазване ще се обсъжда с доклад на министъра на здравеопазването Таня Андреева.

Ще бъде обсъден и преходът между двата програмни периода в ЕС с доклад на министъра на финансите Петър Чобанов; Зинаида Златанова, зам. министър-председател и министър на правосъдието; Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие; Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране; Атанас Костадинов, зам.-министър на околната среда и водите.

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини