Извиха голямо хоро за финал на Тракийския фестивал

Малките танцьори на ансамбъл "Хасково"

Двудневният фестивал „Празници на тракийския фолклор“ завърши с голямо хоро на площад „Свобода” снощи. В него се включиха представители на танцови и певчески организации, както и други любители на народната музика. Танцуващите бяха съпровождани от оркестърът на Тракийския ансамбъл „Китна Тракия”.

Малко по-рано хасковлии имаха възможност да се насладят на изпълненията на над 30 състава в читалище „Заря”. В централното фоайе пък посетителите се спираха пред произведенията на десетима занаятчии и майстори на 4 изкуства. Концертната програма започна от 14 часа и продължи над 5 часа. През цялото време залата на читалището бе пълна, имаше и провостоящи, които бурно аплодираха изпълненията на певците и танцьорите.

Закриването на грандиозния фест се падна на зам.-областният управител Йонко Гюдженов и Кирил Сарджев - председател на Тракийското дружество в областния град. Те благодариха на всички участващи изпълнители и на публиката, която непрекъснато ги подкрепяше с овации участниците. Също така си пожелаха това културно събитие да се превърне в традиция, което ще благоприятства за подобряването на туристическата привлекателност на града.

Инициатор на двудневния фестивал бе Областна администрация по програма за ЕТС „Гърция – България 2007-2013”.

Анета Кутелова

Самодейците от "Свила" - Свиленград

Ансамбъл "Китна Тракия"
Хорото

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини