Асансьорите на пешеходния мост готови, заради тях махат още маси на Неделен пазар

Асансьорите на пешеходния мост вече са изработени и готови

Готови са асансьорите, които ще бъдат поставени на пешеходния мост до Неделен пазар, съобщи кметът Иво Димов. По думите му, идната седмица съоръженията, които ще обслужват майки с колички, възрастни и трудноподвижни хора, се очаква да бъдат готови за монтаж.

Продължава и усилената работа по изграждането на металната конструкция на пасарелката, която тече в района на тържището. Там ще се наложи премахването на още няколко маси, тъй като трябва да се освободи място за пешеходна алея, която ще бъде дълга 15 метра.Тя ще свързва пазара с района на новата автогара.

Ще се наложи демонтирането на търговски обекти близо до Спортна зала "Младост", посочи кметът. Засега точната цифра на масите не е ясна, въпроса ще бъде дискутиран утре на експертна среща в Общината.

Димов още веднъж посочи, че докато пешеходния мост на Неделен пазар не бъде изцяло готов и въведен в експоатация, няма да позволи ЖП надлезът на бул."Трети март" да бъде съборен. Това вероятно ще се случи във времето от 1 до 15 април, според темповете на работа на фирма "Терна", която изгражда пасарелката.

Ремонтните дейности в района на ЖП гарата също вървят с пълна пара. Днес от фирмата-изпълнител монтираха ЖП линиите, премахнати преди време заради ремонта.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Започна и монтаж на жп линии в района на гарата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини