Кристиан Кръстев: Боингът все още се води изчезнал, застрахователите печелят време

„Версията за терористичен акт и по-точно за отвличане на самолета все повече отстъпва място на версията за разбиване на самолета въпреки че няма ясни и категорични следи за това”, коментира пред Нова телевизия бившият транспортен министър Кристиан Кръстев във връзка с мистериозно изчезналия малайзийски самолет.

„Странното е, че от сателит могат да се заснемат с изключителна точност вашият дом и двор, но до момента няма ясни доказателства, които категорично да доказват, че видените отломки са от самолета. Докато няма такива, самолетът се води за изчезнал”, обясни бившият министър и допълни, че при тези обстоятелства няма застрахователно събитие.По този начин застрахователите печелят време, а същевременно с това авиационната компания не може да бъде обвинена. „Много парадоксално е, че и авиационните власти и властите на съответните държави мълчат”, коментира още Кристиан Кръстев.

„Нещо, което не се коментира в световната преса, е какъв е този самолет. Това е B777ER, особеното е тази добавка ER. Това е единственият произведен досега самолет, който може да кацне от всяко летище на земното кълбо на всяко друго. Ако е заредил достатъчно, той може да обиколи Земята”, обясни бившият главен инспектор в „Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГВА) Ангел Борисов и подчерта, че досега никой не упоменава колко керосин е заредил самолетът.

„До Пекин му е необходимо гориво за 8 часа. Но ако е заредил вместо 80, 100-120 тона керосин, това означава преднамерено действие на капитана преди излитане”, отбеляза Ангел Борисов.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини