Пешеходният мост на Неделен пазар готов до 10 април?

Пасарелката ще бъде готова до 10 април според най-новата информация от Общината

Отпада варианта за изграждане на времемен пешеходен проход в района на ЖП линията и Водната кула в Димитровград, каза кметът Иво Димов. Той е получил писмо от Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/, в което се казва, че изграждането на такъв проход ще е опасен за преминаващите заради ремонтите в района на ЖП линиите.

По последни данни, пешеходният мост до Неделен пазар ще е готов вероятно до 10 април, за да може да поеме трафика от хора. В края на тази седмица ще пристигнат асансьорите за пасарелката.

До изграждането на втората пасарелка до магазин "Лидл, което се очаква до 15 май, пешеходците могат да използат подлеза на ЖП гарата, който се ремонтира, но е отворен за движение.

Старият ЖП надлез на бул."Трети март" ще бъде съборен в средата на април, тъй като пешеходният мост до Неделен пазар трябва да бъде изцяло завършен.

От днес до 1 април в района на ремонтите на тържището започва премахването на още търговски маси, за да се освободи място за пешеходна алея, припомни кметът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини