Млади автори с финансова помощ за книгоиздаване в Димитровград

Седем подадени ръкописа ще бъдат подкрепени финансово от Общината за книгоиздаване

Ясни са имената на авторите, които ще бъдат подпомогнати от Община Димитровград в издаването на свои творби. Комисия с председател шефът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова е определила осем имена, които си разпределят сумата от 5 000 лв.

Със 700 лв. ще бъде финансирана книгата на покойния автор Велчо Милев "През окото на залеза", включваща политическа проза, епиграми и разкази.

Същата сума получават Румен Георгиев за стихосбирката "На словото края" и Георги Янев за биографичния роман "Полъх над Тракия".

Преподавателят по бълг.език и литература и поетеса Весела Недкова също е подкрепена със 700 лв. за своята нова стихосбирка "Небесно зелено". Краеведски труд, постевен на село Крепост с автор Райко Тенчев също получава 700 лв. за издателска дейност.

Комисията е решила да даде рамо и на новата книга със стихове на поета Демир Демирев - "Върхът понякога самотен", като ръкописът е подкрепен с 400 лв. Толкова е определелила комисията и за младия и надежден автор Славея Захариева. Тя е написала фантастичния роман "Гора от вятър".

Изцяло финансирана от Община Димитровград ще бъде неиздадената все още книга на Диляна Христова със заглавие "Прозоречната дама". За тази цел комисията е заделила сумата от 1 000 лв. Дебютната стихосбирка ще бъде представена в рамките на дните на поезията "П.Пенев" през май месец.

В рамките на тази сесия ръкописи са подали 15 автори, приложили и съответните план-сметки, казаха от пресслужбата на Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини