Димитровград- домакин на двудневна среща по проекта за тоталитарната архитектура АТРИУМ

Заседанието води Патрик Лийч - зам.кмет на Община Форли /вдясно/

Община Димитровград днес и утре е домакин на втората среща на Управителния съвет и Общото събрание на Международната асоциация "АТРИУМ–Архитектура на тоталитарните режими на XX век в европейската градска памет". Заседанието започна тази сутрин в залата на втория етаж в администрацията и бе открита от зам.кмета Светослав Стойков.

Срещата ръководи зам.кметът на Форли Патрик Лийч, който е и и председател на асоциация АТРИУМ. В Димитровград са още представители на италианските общини Бертиноро, Форлимпополи, Предапио, както и участници от  Община Лабин,Хърватска и област Яш, Румъния.

Предстои след седмица, на 11 април в Люксембург да бъде дадена финалната оценка на културния маршрут от Съвета на Европа. Тогава идеята ще бъде представена и защитена от Патрик Лийч и Клаудия Кастелучи от италианската община Форли.

Част от гостите, дошли в Димитровград за заседанието на УС и Общото събрание на АТРИУМ

По време на двудневните заседания в Димитровград ще бъдат разгледани постъпилите кандидатури за приемане на нови членове на Асоциацията. Сред тях са столицата София, хърватския град Раса и Солун- Гърция.

Община Димитровград е учредителен член на Асоциация АТРИУМ, припомниха от администрацията. Миналият юни кметът Иво Димов участва в учредяването на асоциацията във Форли и е член на Управителния съвет и Общото събрание.

Заседанията ще продължат и утре в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини