Едно от най-ужасяващите места за туризъм (видео)

Островът е туристическа дестинация за любителите на ужаси. Зловещите кукли са навсякъде, а видът им може да смрази всекиго - косите им са сплъстени, лицата - обезобразени, някои са обезглавени, други - осакатени или с по някой откъснат крайник.

Островът на куклите в Мексико си има своята зловеща история. Тя започва през 1950 год., когато тялото на мъртво момиче било намерено от местен фермер на име дон Хуан Сантана. Духът на удавената започва го да преследва и той окача кукла на близкото дърво, за да го успокои. Това очевидно не било доататъчно, защото до смъртта си през 2001 г. дон Хуан продължава да окачва кукли наоколо. Така техния брой надхвърля 1500.  Фермерът умира от инфаркт, но според някои е бил намерен удавен, досущ като момиченцето.

След смъртта на преследвания от духа на детето фермер, Островът на куклите става туристическа атракция. Броят на зловещо висящите кукли се увеличава с времето, защото посетителите закачат нови и нови.

„Духът на малкото момиченце е все още тук. Важно е куклите да не се махат. Нощем те мърдат с ръчички и шепнат. Много е зловещо, но аз съм свикнал“, казва сегашният стопанин на мястото.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини