Ясен е екипът на центъра за настаняване в кв.Черноконево

Центърът за настаняване за деца в риск бе открит през декември 2013 г.

Ясен е екипът на Центъра за настаняване от семеен тип за деца в риск, който бе изграден по проект в димитровградският квартал Черноконево.

Той бе открит официално на 11 декември 2013 година. Както писахме, през април от общината обявиха конкурс за длъжностите управител, социален работник, възпитател, медицинска сестра, осем възпитатели и хигиенист.

Резултатите от проведения конкурс вече са обявени на сайта на Община Димитровград.

От тях става ясно, че управител на Центъра в Черноконево е Елена Тодорова. Тя бе временен директор на Дневния център за възрастни с увреждания в Димитровград до началото на 2014 година.

За социален работник, комисията с председател Ивелина Златева е одобрила Светла Узунова. Мариана Бонева е името на избрания възпитател в центъра за настаняване в Черноконево, а мед.сестра ще бъде Христинка Господинова.

Осем са одобрените детегледачи - Йовка Никова, Пламена Велева, Маргарита Маринова, Венеса Петрова, Иванка Милева, Милена Делчева, Любка Кокълчева и Валентина Цветкова. За хигиенист е избран Тенчо Тенев.

Центърът за настаняване на деца в риск е с капацитет за 14 деца с уврежданията от 3 до 18-годишна възраст. Едноетажната сграда с площ от 565 кв.м има трапезария, кът за отдих, кухненски бокс и три модула със спални помещения и санитарни възли. Проекът е по ОП"Регионално развитие и на обща стойност 656 824 лв.

До началото на 2014г. Елена Тодорова бе директор на ДЦВУ в Димитровград
Центърът за настаняване от семен тип в кв.Черноковено

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини