Кърджалиец премина на скорост през „Стоп“ и 16-годишен мотопедист

Фолксвагенът идвал откъм кв. "Рупублика" когато засякъл моториста

16-годишен мотопедист е с опасност за живота след като вчера към 19 часа бе потрошен от кърджалийски Фолксваген на кръстовището до АГО.

Микробусът, шофиран от 52-годишен водач от кърджалийското село Звездино, тотално е пренебрегнал очевадния знак „Стоп“ може би защото на него не пишело "Дур". Колата преминала на скорост през пътния възел, докато се спускала по улица „Република“, откъм едноименния квартал. В същото време по пресечната улица „Единство“, на своя мотопед Априлия се движел 16-годишния Хасан Мехмед. Непълнолетният нямал никакъв шанс да избегне удара с изневиделица появилата се кола. Априлята се забива челно в буса, а мотопедистът в дясната предна врата. От удара Хасан е получил тежка фрактура на лява раменна кост, контузия на таза и на дясното коляно. С опасност за живота момчето е откарано в хасковската болница, където по спешност е бил опериран в отделението по ортопедия и травматология. Състоянието му към момента е стабилизирано.

Друг непълнолетен, но и неправоспособен мотопедист свари да се пребие сам около 18.30 часа вчера. 17-годишният от Подкрепа яхнал мотопед от неизвестна марка и дал газ по улица Аида. Поради несъобразената скорост, губи контрол и пада на земята. Момчето е с контузия на дясна китка и леки травми по тялото. Прегледан и освободен за домашно лечение.

Г. Христов

16 годишния Хасан Мехмед е с тежка травма
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини