Търсят трета линейка за Димитровград след събарянето на ЖП надлеза

Възможност да се предостави трета линейка на Спешния център в Димитровград бе обсъждана на среща днес

Възможността да бъде предоставена трета линейка на Центъра за Спешна помощ в Димитровград, след като бъде съборен ЖП надлеза на бул."Трети март", е била обсъждана на среща в Общината днес.

Колата ще обслужва южната част на града, както и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево след като ще се наложи ползването на обходен маршрут по Околовръстния път на града.

Идеята е да се реагира бързо на сигнали на живеещите там и да не пада качеството на предлаганата услуга от Спешна помощ, коментира кметът Иво Димов. Към момента тукашния клон на Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/  има две линейки, като едната е за оказване на животоспасяващи процедури.

Според кмета, има вариант в общински терен, като бившата Марбас болница, да се разположи екип на Центъра за спешна помощ. Издръжката на т.нар. изнесен пункт ще струва близо 10 000 лв на месец.

Логично е държавата да поеме тази сума, тъй като гражданите на Димитровград няма вина за това, че на територията на града тече такъв мащабен национален проект, допълни градоначалникът. Възможно е също така, екипът от специалисти да бъде назначен на граждански договор за период от 7 месеца, докато траят ремонтите по ЖП надлеза.

На среща с шефа на ЦСМП в Хасково -д-р Петя Радева, на чието подчинение е Спешна помощ в Димитровград, е станало ясно, че може да бъде предоставена такава линейка от Министерството на здравеопазването. За целта д-р Радева ще изпрати доклад до здравното ведомство. Кметът Иво Димов има намерение да търси среща със здравния министър или негов заместник, за да повдигне тази тема. Резултатът ще е ясен другата седмица.

На друга среща с представители на РУП-Димитровград и Пожарната служба вчера кметът е получил уверение, че ще бъде разкрит мобилен пост на полицията в южната част на града след като бъде разрушен ЖП надлеза. За Пожарната служба също не е очертават проблеми след като стария надлез излезе от строя.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини