Комисия проверява годността на асансьорите на пасарелката, те няма да се плащат

След празниците комисия ще провери годността на новите асансьори на пешеходния мост до Неделен пазар

Кметът Иво Димов разсея днес слуховете, че ЖП надлезът на бул."Трети март" ще бъде съборен веднага след празниците на датата 7 май. Запитване до нашия екип отправиха тази седмица много читатели, живеещи в кварталите от южния край на ЖП линията.

Градоначалникът увери, че това няма как да стане, тъй като на 8 или 9 май в Димитровград пристига комисия, която да състави протоколите за годността на асансьорите на пешеходния мост на Неделен пазар.

Едва след нейното становище ще се пристъпи към проверка от Държавната приемателна комисия, която трябва да даде разрешение за ползване на пасарелката. Според кмета, това ще се случи към средата на месец май, защо има нужда от време за оформяне на още документация.

След като пасарелката започне да се използва, в  северния и южния й край ремонтните дейности ще продължат поне още 20 дни заради оформяне на околното пространство.

Иво Димов заяви също, че информацията, че асансьорите на пасарелката ще се ползват срещу заплащане не е вярна. В началото на месец май ще бъде задвижен и договорът за видео наблюдение на пешеходния мост. Както писахме, от Общината ще поставят камери на пасарелката, за да бъде опазена от вандалски посегателства.

Кметът каза още, че фирмата- изпълнител на ремонтните дейности на новия ЖП надлез ще работи в първите 4 дни на май. Почивни за тях ще бъдат само 5 и 6 май.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

ЖП надлезът няма да бъде съборен на 7 май
Държавна приемателна комисия трябва да даде становище за ползване на пешеходния мост
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини