Ремонтите по Водния проект няма да спират заради блокираните европари

Ремонтите по Водния проект в Димитровград няма да спират, крайния срок е 15 юли

Общините, членове на Управителния съвет на Националното сдружение в република България /НСОРБ/ предлагат държавата да ги подпомогне със свой ресурс заради спрените плащания по Оперативна програма "Околна среда".

Това е едно от становищата на срещата на НСОРБ, проведена днес в Бургас, на която присъства и министър -председателят Пламен Орешарски. Припомняме, че през март Европейската комисия спря междинните плащания по програма заради съмнения за нарушения.

"Премиерът се отнесе с необходмата сериозност към ситуацията, след празниците ще възложи на експерти да потърсят начини да финансиране на проектите и да подготвят становище", коментира след срещата кметът Иво Димов, който също присъства на днешното заседание.

По думите му, спрените плащания по програма "Околна среда" касаят 170 договора на общини на стойност 5 милиарда лева. Сред тези договори е и Община Димитровград, която в момента реализира Воден проект на стойност 13 милиона лева. Ремонтните дейности по подмяната на водопровода и канализацията в града няма да спират, по план те трябва да приключат на 15 юли. Както писахме, 4 000 000 лв. трябва да получи Димитровград, заради свършени дейности по Водния проект.

На 18 май предстои одит на Европейската комисия и до 27 май трябва да има яснота дали средствата по ОП "Околна среда" ще бъдат отблокирани, поясни Иво Димов. Преди това Управителния съвет на НСОРБ ще излезе със свое становище по проблема.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини