В Черногорово осветиха новата камбанария на църквата

Новата камбанария на църквата в село Черногорово бе тържествено осветена днес

 Новата камбанария на храм "Св.Харалампий" в димитровградското село Черногорово бе осветена днес. В двора на православния храм се събраха жители и гости на Черногорово, където днес отбелязват Летен Атанасовден.

Близо 15 000 лв. струва направата на камбанарията до момента, като за довършването й ще са нужни още 2 000 лв.

10 000 лв. за строежа е отпуснала Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет със съдействието на депутата Владимир Митрушев, разказа кметът на селото Живко Янков. Върху камбанарията има електронен часовник, отчитащ температурата и времето.

Освен с камбанария, черногоровският храм от днес разполага и с нова камбана. Тя е 110 кг. и е донесена от Пловдив. За закупуването й миряните направили дарение от 3 400 лв.

За трета поредна година в Черногорово почитат Летен Атанасовден. Празникът започна с турнир по футбол на малки врати тази сутрин.

Вечерта програмата продължава с концерт на самодейни състави от Черногорово, Воден, Узунджово, Крум, Добрич и кв.Черноконево, група за народни хора "Тракия" при НЧ "Хр.Ботев", формация "Хоризонт". Заради дъждът, паднал над селото привечер празненството се забави малко.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът на Черногорово Живко Янков
Освещаването на камбанарията
Камбанарията разполага и с електронен часовник

Депутатът Владимир Митрушев присъства на освещаването днес

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини