Предлагат да има финансов стимул на бореца Микяй Наим

Да бъде стимулиран Микяй Наим заради успеха му на Европейското първенство за кадети предлага Стефан Димитров

Комисията по младеж и спорт към Общински съвет -Димитровград да стимулира финансово борецът Микяй Наим заради успеха му на Европейското първенство по кадети, предлага председателят на ОбС Стефан Димитров. Както вчера писахме, Микяй завоюва бронзов медал на състезанието, което се проведе в Самоков преди дни.

"Надявам се, че комисията ще подготви докладна, с която да се даде парична награда на Микяй Наим, така, като направи и с Виктория Бобева", заяви на среща с журналисти днес Димитров. Според него, борбата е спорт с традиции в града, за съжаление е  скрит от светлините на прожекторите.

Припомняме, че на последната сесия на ОбС Виктория Бобева бе стимулирана с 1 000 лв. заради третото място, което спечели на Европейското първенство във Финландия.

Председателят на местния парламент е на мнение, че малко е сбъркан начина, по които се финансират спортните клубове в Общината. Димитров разговарял наскоро с родители на деца, трениращи тенис на корт, които се оплакали, че те няма къде да тренират.

Общината трябва да стимулира клубове и треньори, ако искаме в Димитровград да има спорт, категоричен бе Стефан Димитров.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини