Стефан Димитров: Културният живот в Димитровград е затихнал!

На среща с медиите днес Стефан Димитров коментира теми, свързани с културата в Димитровград и избора на деец за 2014 г.

Мотивите си защо е гласувал против избора на временния директор на театъра Тодор Боянов за деец на културата за 2014 година представи на пресконференция днес председателят на ОбС Стефан Димитров.

Предложението, внесено от председателя на комисията по култура Христо Цветков предизвика дебати сред съветниците на заседанието в края на април.

"Имам чувството че тук се подхожда по политическа линия, който когото слуша, ако го слуша, той ще го награди", каза Димитров. Поясни, че докладната е била внесена миналата сесия в последния момент.

Деецът на културата е нещо много важно, ако обаче това е дееца на културата за Община Димитровград, културният живот в Димитровград е затихнал, той е изчезнал", смята още шефът на ОбС.

Добави, че с отпуснатите в бюджета за театъра годишно 280 000 лв. носителите на приза "Културен деец" предходните години биха направили чудеса. Сред тях са имената на диригентът на Духовия оркестър Доцо Вътков, ръководителят на "Галаксико" Тихомир Митев, ръководителят на Джаз трио Димитровград - Димитър Русев.

Всички тези хора, макар и свързани с Общината, работят тук повече от 10 години и са показали, че това, което веднъж са направили има устойчивост, мотивира се Димитров. Според него, всеки един от тези хора е разполагал с бюджет не повече от 50 000 лв. на година.

Искам да е ясно на всички жители на Общината и на данъкоплатниците, че ОДТ "Ап.Карамитев" не е търговско дружество, той е част от Общината и общинския бюджет, заяви още шефът на ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини