Екзотика в агитационните материали:от кафето на Местан до гривните на Караянчева

Кафето на ДПС

Партиите се надпреварват в изобретателността си да подаряват на избирателите все по екзотични агитационни материали. Тази година безспорен хит в Кърджали е „кафето на Местан”, което прави връзка с с знаменателната среща между лидерът на ДПС и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали. Пакетчетата с екзотичната напитка са малки, но достатъчни за среща с приятели. По традиция от ДПС раздават и тениски и шапки.Шапките се пускат масово в действие по време на проявите на открито, с които изобилства кампанията на Движението за права и свободи.

ГЕРБ не отстъпват по остроумни идеи. Миналата година хит бяха картите за игра , с които избирателите да редят пасианси за бъдещето си. Дъвчащи бонбони пък залепиха ченетата на критиците. За най-верните фенове имаше кибрити и тефтери. Тази година в Кърджали партията раздава гривни Инициатор е депутатката Цвета Караянчева. Гривните са предназначени за най –малките и безспорно са герберския хит на сезона.

За сега БСП са сдържани. Миналата година обаче обраха точките с мъжки кърпи за глава, които носят руските командоси. Дали намекваха за потенциала си и политическа ориентация е трудно да се каже. Очакваме премиерата на техните попадения за тази кампания.

Находчив е и Николай Бареков. Торбичтки с призиви за неговата партия „България без цензура” се предлагат с покупките в бакалиите. Демек, ако дойде на власт няма да има рог на изобилието ,а торбички пълни с лакомства.

За сега химикалките и запалките и ключодържателите,които бяха основните агитационни примамки на предишните кампании отиват на заден план.Превръщат се в демоде.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини