"Професионален айдъл" избраха в Химическата гимназия днес

В Химическатах гимназия днес изпратиха своите зрелостници

65-ият випуск на  Професионална гимназия по химични и хранителни технологии “Проф. д-р Асен Златаров” днес бе изпратен тържествено от съученици и учители. По традиция тържеството започна с водосвет за здраве, извършен от архиерейски наместник Георги Тодев.  Успешен старт в живота и да не забравят, че са възпитаници на първото химическо училище в страната пожела директорът Янка Гочева.

Традиционно бяха връчени и призовете „Професионален айдъл“ за най-добре представилите се дванадесетокласници при защитата на портфолиото „Аз представям своята професия” - Гергана Петрова от специалност „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“, Елиян Димитров от „Технологичен и микрониологичен контрол в ХВП“ и Георги Пенев от „Автоматизация на непрекъснати производства“.

Тази година за първи път по време на е-портфолиото бе проведено и интервю за работа и една от кандидатките – Румяна от специалността „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“ - бе наета на работа.

За първи път бе връчен и приз - парична награда -  на дванадесетокласник за цялостен принос за издигане авторитета на училището на областно и национално ниво. По решение на Педагогическия съвет призът бе даден на Красимир Грудев от 12в клас. Балони, символ на свободния дух и стремеж към необятното, непознатото, полетяха в небето, пуснати от абитуриентите. След предаването на знаменния блок, дванадесетокласниците се сбогуваха с училищното знаме, с учители и съученици. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Директорът Янка Гочева / в ляво/ поздрави учениците

Балони полетяха в небето над училището

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини