РУП-Кирково организира ученическо състезание по майсторско колоездене

Първо място спечели отборът на училището в село Чакаларово, проявата е част от програма за превенция на насилието.
46 велосипедисти от 6 училища се включиха в десетото състезание по колоездене “Днес съм в безопасност!”, организирано и проведено в петък от РУП – Кирково. В първия етап състезателите решаваха тест с 20 въпроса за правилата за движение по пътищата и показаха отлична теоретична подготовка. Във втората фаза от състезанието колоездачите заобикаляха 5 конуса в зиг-заг на разстояние 1 метър, пренасяха чаша с вода, демонстрираха майсторско движение през тесни тунели и улей, хвърляха малка плътна топка в цел и указваха маневри пред пешеходна пътека.
На първо място се класира отборът на ОУ “Ив. Вазов” в село Чакаларово, на второ - ОУ “В. Левски” в село Дрангово, а на трето – СОУ “Отец Паисий” в село Кирково.
При момичетата шампионка стана Теодора Стефанова Караиванова от ОУ “Ив. Вазов”, следвана от Кристина Димитрова Чакърова от СОУ “Отец Паисий”, а на трето място за втора поредна година е Дарина Ясенова Асенова от ОУ “Ив. Вазов” .
При момчетата първенец стана Митко Александров Менов, следван от Стефан Бисеров Андреев и Карамфил Севдалинов Драганов - и тримата възпитаници на ОУ “В. Левски”. Отборите-първенци бяха наградени с купи, медали, грамоти и статуетки, футболни и волейболни топки.
Проявата е част от програмата на полицейското управление в Кирково за превенция на насилието в училищата.

Регионален пресцентър на МВР

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини