Съучениците на Кари, която бе пометена на спирка, търсят справедливост

Катерина Матеева, Кари. Сн.: mediacafe.bg

Ученици от Руската гимназия в Пловдив изпратиха официално писмо до президента Росен Плевнелиев  по повод ударената от автомобил на автобусна спирка тяхна съученичка Катерина Матеева.

На 19 май т.г. 16-годишната Катерина бе пометена от автомобил, който се вряза в автобусна спирка след удар с друг автомобил. В момента на произшествието гъркът Христос Боскус управлявал спортния си "Нисан" с превишена скорост.

Когато навлиза в кръстовището на ул. "Победа", друг водач - Васил К., идва в отсрещното платно с "Мерцедес". Той отнема предимството на "Нисан"-а, предприема ляв завой и автомобилите се удрят. Тогава Боскус губи контрол над колата и блъска момичето на спирката.

Вчера Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на гръцкия студент. За водача на спортния автомобил „Нисан” Христос Боскус са събрани данни за извършени от него нарушения на Закона за движение по пътищата за шофиране с превишена скорост, за което е бил санкциониран по административен ред.

Към момента по делото му е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Докато ученичката се възстановява от тежките травми, младежите от Руската гимназия, с помощта на свои съученици от други елитни училища в Пловдив, организират два концерта тази събота и неделя.

От няколко дни в интернет пространството върви и петиция за търсене на виновника за тежката катастрофа на 19 май в Пловдив, в която са се подписали близо 1500 човека.

Това предизвика младежите да се обърнат към държавния глава с молба да има справедливост за Катерина и виновникът да бъде наказан.

Цялото писмо на учениците от Руската гимназия адресирано до президента Росен Плевнелиев прочетете в сайта mediacafe.bg  

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини