“ Кокичета“ цъфнаха в детска градина в Кърджали, изпратиха тридесети юбилеен випуск

Кокичето разцъфна

„Вдъхновени от едно кокиче”, така бяха озаглавили спектакъла си децата от най-голямата детска градина в областта „Райна Княгиня”.С него те честваха три събития:тридесетгодишният юбилей от създаването на детското заведение, изпращането на абитуриентите си и санирането на корпусите.

Бяхме вдъхновени за названието на нашия спектакъл от думите на собственикът на фирма Меаца Фахри Идриз. Когато го попитах какъв цвят ще бъде фасадата на сградата, той отговори –бял. И посочи,че при направена нарочна анкета 90 от 100 души твърдели, че харесват най-много малкото бяло кокиче.Това заяви при откриване на празненството директорката на детската градина Красимира Калинова.Тя благодари на кмета Хасан Азис за това, че детското заведение е било включено в проекта на общината за саниране.Похвали и фирма „Меаца”, която в срок и акуратно е изпълнила ремонта на първия корпус на градината.Не съм срещала такава перфектна организация,каза още Калинова.Тя благодари и на втората фирма изпълнител-„Металик”.

В обръщението си към гости и родители Калинова посочи,че са санирани сгради, сменена е дограма, ремонтирано е котелното.Надяват се на средства за ремонт на вътрешните помещения и детските площадки.

В идеята за кокичето има много символика. То пробива винаги на пролет.Символ е на възраждащата се природа.Пробива снежната покривка.Така и ние пробихме за да осигурим средства за нашите детски градини и училища.Коства ни 4 години,каза в словото си кметът на Кърджали Хасан Азис.Той посочи ,че по проект на Оперативна програма „Регионално развитие” са привлечени 2,6 млн.лева.Те са изразходвани за ремонт на 5 детски градини и три училища в общината.

Той се обърна към децата с думите:Вие сте нов символ.Вие сте кокичетата.Отдавна не бях виждал толкова засмени деца!

Последва богата музикална програма,открита символично от пеещо кокиче.Играха и танцуваха деца с носии на различни етноси.

Георги Кулов

Кокиче за кмета
Приветствието на градоначалника
Орфей и Евридика
Усмивка
Санираната фасада
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини