Кметът: Ако ни провалят, ще им тежи на съвестта, а може и на джоба

Кметът Георги Иванов свика издънредна пресконференция

„Ако някой наистина ни провали или строполи, нека да му тежи на съвестта, а пък може би един ден и на джоба!“. Така кметът на Хасково Георги Иванов коментира новината за орязването от БФС на футболния отбор на Хасково от лиценз за „А“ група и отново намекна, че евентуално решението на Лицензионната комисия може да бъде дадено на съд.

Иванов обаче изрази оптимизъм, че хасковският отбор все пак ще заиграе в елита. Въпреки развръзката за футболния клуб за момента, кметът увери, че работата по градския стадион ще продължи и той ще бъде приведен във вид, необходим съгласно правилника на БФС за провеждане на състезания. Работи се по проектосметна документация, предстоят и допълнителни действия за финансиране. Сключен е договор за седалки и се очаква доставка.

Според градоначалника не може за една седмица да се спазят всички условия по лиценза, при положение, че преди това не е било ясно дали отборът ще играе в елита. Все пак до този момент стадион е отговарял на изискванията за „В“ група. Иначе за стадион „Хасково“ били необходими около 1,4 млн. лв. в това число са и разходите за резервно игрище. Той е убеден, че стадионът ще бъде готов между 1 и 10 юли с онова, което се изисква, даже и повече.

Иванов подчерта, че са изхарчени около половин милион за отбора с надеждата и с тенденцията, че той ще бъде един от 12-те отбора в елита. „Мисля, че някой трябва да възстанови тези пари, ако се стигне до там“.

Според Георги Иванов „Не може цяла година да се стремиш към една победа, която да ти даде право да влезеш в „А“ група и в един момент да ти кажат, че тя няма да бъдат 12, а ще бъдат10 отбора.“

Все още обаче няма официален документ за отказа, допълни Иванов. „Ние чакаме да видим какви са аргументите, за да може да се пусне съответното възражение“, каза още той. По думите му отборите, които ще играят в „А„ групата имат много дългове, а някои нямали и социални плащания, и поне 3-4 отбора трябвало да си отидат веднага. Той е на мнение, че правилата са различни за различните отбори и било по-важно кой откъде идва и кой стои зад гърба на съответните отбори. Той обърна внимание, че същата съдба като тази на Хасково има и тимът на „Марек“ Дупница. „Мисля, че това нещо ще бъде поправено в следващите дни и ще бъде решен въпроса тези отбори да бъдат възнаградени за това, за което са се борили цяла година“, убеден е Иванов.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини