Преобразяват подлеза на ЖП гарата за 1 летен месец

Подлезът на ЖП гарата ще бъде затворен в началото на месец юли

Вероятно в началото на месец юли до началото на месец август ще бъде затворен за ползване подлезът на ЖП гарата в Димитровград. Това ще стане, когато бъде пусната в действие и втората пасарелка, намираща се до магазин "Лидл".

Причината са ремонтните дейности, които ще тръгнат в подлеза с пълна сила. Реконструкцията там започна през лятото на миналата година с премахването на облицовката. Предстои обаче да бъдат поставени изолации, ново осветление и асансьори, които ще водят към пероните.

Ще бъде поставена и мазилка по специална технология с пръскане, каза днес димитровградският кмет Иво Димов. По неговите думи, картината ще бъде съвсем различна от сегашното състояние на подлеза, която кметът нарече "цигания".

Вътрешният двор, през който се минаваше, за да се стигне до билетните каси, ще се използва за настаняване на самите каси. Около 700 000 лв. е стойността на ремонтните дейности по гарата и района около нея, посочи Димов. Догодина Общината предвижда да оформи пространството пред гарата - ремонти на тротоари и зелени площи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ремонти текат и на самата гара в Димитровград
ЖП гарата е в ремонт

Ремонтът на пероните на гарата върви с пълна сила
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини