Водният проект по улиците "Първи май" и "Оборище" продължава, асфалтират "В.Петлешков"

Кметът Иво Димов е оптимист за възстановяване на спрените плащания по ОП "Околна среда"

Оптимистични са прогнозите за възстановяване на спрените от Европейската комисия /ЕК/ междинни плащания по Оперативна програма "Околна среда", коментира днес кметът Иво Димов. Припомняме, че по тази причина е възможно Водният проект в Димитровград сериозно да се забави.

Димов е провел разговори с представители на Националното сдружение на Общините в Република България и ресорното министерство, на база на които са тези очаквания.

Веднага след като излезне становище на ЕК, ще започне работа и фонд ФЛАГ, който е много важен за Общините, защото дава възможност за Бързо кредитиране, смята още кметът.

Общината е подпомогнала финансово фирмата, изпълняваща Водния проект с 1 000 000 лв. "Това си е наш ангажимент, търсим начин да се спираме работата, коментира градоначалникът. И добави, че това не пречи на другите плащания в Общината.

Работата по подмяната на водопровода и канализацията продължава в момента на ул."Първи май" и ул."Оборище", каза още кметът.

На ул."Първи май" се поправя и настилката от павета по уникална технология, припомни Димов. Подготвя се за асфалтиране и ул."Васил Петлешков" през идната седмица.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Работата по ул."Първи май" по Водния проект продължава
Една от шахтите по ул."Първи май"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини