Полски ансамбъл гостува в Димитровград, учи "Една българска роза"

Полският ансамбъл "Пжигода" пристигна в Димитровград и ще изнесе няколко концерта тук

С богата програма и туристически обиколки ще зарадват гостите си от полския ансамбъл "Пжигода" домакините от ансамбъл "Звездица".

Днес в Димитровград се открива 4-дневен международен фолклорен фестивал "С танците на дедите ни" с участието на изпълнителите от град Рибник. Празникът ще продължи до 14 юни, като концерти са предвидени и в зала "Младост" на 12,13 и 14 юни. В рамките на фестивала ще има юбилеен концерт на "Звездица" и малък панаир на занаятите.

Полските изпълнители пристигнаха вчера в Димитровград, а довечера на сцената на площад."България" им предстои първия концерт.

Преди това, обаче децата от ансамбъла ще посетят учелище "Пенчо Славейков", където ще имат кратка програма.

В час по музика гостите от славянската държава ще разучават песента "Една българска роза", а димитровградските деца ще научат една полска песен.

Докато са в България изпълнителите от "Пжигода" ще посетят още Александровската гробница и Монумента "Св.Богородица" в хасковско, както и парк "Питър Пан" в Димитровград. На 14 юни полските гости ще бъдат част и от Националния жътварски събор в село Странско, който ще се проведе тази събота, 14 юни.

Полската група е създадена през 1972 година. По състав прилича на димитровградската "Звездица" - три възрастови групи, оркестър. Имат многобройни участия във фестивали из цяла Европа. Със "Звездица" се познават от участие в гр. Тулча - Румъния през 2010 и в от изява в Истибаня -Македония през 2011. Програмата на фестивала вижте по-долу:

Програмата на фестивала, който започва днес
В "Пжигода" има изпълнители от няколко възрастови групи

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини