И Езиковата в Димитровград се похвали с успехи на матурите

Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров” – Димитровград се нареди сред водещите училища в страната с резултатите от  държавните зрелостни изпити на випуск 2014 г.  Над 46% са отличните оценки по английски език, а  с много добър резултат са  29% . Така средният успех по английски език от ДЗИ е  много добър 5,15.  Доказателство за отличната подготовка  са и двете пълни шестици на Даниела  Чапразова и Златина Мирчева.  

От задължителната матура по български език и литература   58% са с много добри и отлични постижения. Отличници  и на двата зрелостни изпита са Вирджиния Тодорова, Елеонора Райкова, Роксана Стефанова, Даниела Чапразова и др.  Елеонора вече е студент в СУ”Климент Охридски” с лауреатското си звания от Националната олимпиада по гражданско образование.

 С много добър среден успех   са зрелостниците, избрали като втора матура  изпитите  по  география и икономика и биология и здравно образование.

  Резултатите от ДЗИ се припокриват с разлика от няколко стотни от оценяването по време на редовния учебен процес, което говори за реални и устойчиви постижения.

Ръководството на ЕГ”Д-р Иван Богоров” поздравява всички зрелостници и техните преподаватели  с   отличното представяне на ДЗИ , което се превърна в традиция за богоровци.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини