Приятелите на Емил искат наказание за убиеца, готвят протест

Наръганият фатално от англичанин Емил искал да учи психология и да стане кмет. Негови приятели ще протестират пред посолството, ако няма справедлива присъда.

18-годишният абитуриент  Емил Ботев почина след сбиване, станало малко след 23 ч. в нощта срещу сряда в столичния квартал „Горубляне". Полицията задържа 25-годишен англичанин. Образувано бе досъдебно производство.
До убийството се е стигнало след пререкание между две групи младежи в кварталното училище в „Горубляне", разказа за Нова телевизия майката на Емил.

Синът й не е бил там в този момент, дошъл по-късно, за да помогне на приятелите си.  Англичанинът и неговите приятели пристигнали от „Дружба".

Приятелите на Емил твърдят, че провокацията е била от групичката на англичанина.  Емил е наръган няколко пъти. Той е починал по-късно в Окръжна болница.

По неофициална информация англичанинът е футболен фен със забрана да посещава  мачове на територията на Великобритания, защото е извършил престъпление  по време на мач. От снимките в неговия Фейсбук профил става ясно, че се е занимавал активно с фитнес. Според Infonews aнгличанинът имал фалшива лична карта.

Близки и приятели на Емил поискаха справедливост от властите и защита на българските деца. 

Те споделиха, че е бил много добро момче. Искал да следва психология в Софийския университет. Имал и мечта - да стане кмет на „Горубляне", за да подобри живота на хората от квартала.

Приятелите настояват за най-тежкото наказание за убиеца му. Те се опасяват, че може да се стигне до развитие, подобно на случая с Майкъл Шийлдс, за чието екстрадиране лобираше британското правителство. Страхуват се, че и сега ще се случи същото и нападателят няма да изтърпи наказанието си.

Приятелите на Емил смятат да създадат организация „Справедливост за Емо" и обещават протести и пред британското посолство, ако не бъде произнесена справедлива присъда за извършителя на престъплението - доживотен затвор.
Призовават полицията и съда да си свършат съвестно работата, но се страхуват, че няма да получат защита от държавата и българските политици.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини