Орешарски: Фискалните ни показатели са сред най-добрите в ЕС

Фискалните ни показатели са сред най-добрите измежду 28-те страни-членки на ЕС. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски след отхвърляне на вота на недоверие към правителството за провал в областта на фискалната политика.

„Точно настоящата опозиция се провали най-много в тези политики. Следих внимателно аргументите в залата. Чух загриженост за правителствения дълг от представителите на опозицията, които увеличиха същия с над 4 милиарда. Днес това ни принуждава да вземем нов дълг, за да изплащаме и тези 4 милиарда”, обясни премиерът.

„Говори се за надути планови приходи и забавяне в реалното им изпълнение. В края на април приходите съставляват 30,5 % от планираните. Това е най-добрият резултат за последните 5 години. Коментираха се и секторни политики и забавени реформи, сякаш в предходния мандат се направиха каквито и да е реформи. Има забавяне в някои от структурните мерки, но това не е повод за крайни оценки, след като повечето бяха забавени повече от 10 години от всички нас. Фискалната политика не е повод за крайни негативни оценки”, добави Пламен Орешарски.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини