Бжежински обявил Борисов за най-знаковия политик у нас

Бойко Борисов и Збигнев Бжежински на среща в САЩ. Сн.: ГЕРБ

Вашето правителство беше най-доброто, а Вие сте най-знаковият български политик за последните 25 г., това заявил Збигнев Бжежински за Бойко Борисов, съобщи ГЕРБ

От пресцентъра на партията обявиха, че лидерът им, който е в САЩ, се е срещнал със световноизвестния политолог във Вашингтон.

По време на разговора двамата обсъдили политическата ситуация в България, в контекста на световните политически процеси. Анализирали и ролята на страната ни като член на Европейския съюз и НАТО, на фона на кризата в Украйна. Бжежински подчертал важността на евроатлантическата ориентация на България за успешното й развитие.

Държавният съветник по сигурността на американския президент Джими Картър се обърнал към Борисов и с думите, че в САЩ той е признат като българския политик, който успешно се бори с корупцията и  организираната престъпност, се казва още в съобщението на ГЕРБ.

В САЩ Борисов се е разговарял и със сенатор Кристофър Мърфи, пред когото заявил, че е необходимо икономическите отношения между България и САЩ да станат още по-активни, за да се разширят американските инвестиции. Мърфи, който е председател на Подкомисията по европейските въпроси в американския Сенат, се съгласил и благодарил за активната роля на правителството на ГЕРБ за противодействие на корупцията и организираната престъпност. 

Днес Бойко Борисов има рожден ден. Той става на 55 години.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини