Акция на полиция и прокурори в сградата на КТБ и „ТВ7”

Спецполицаи и прокурори обискират бизнес сграда на бул. „Цар Борис III” 159 в столицата, където се помещават официте на Корпоративна търговска банка, „ТВ7” и „Нюз 7”.

Акцията е започнала малко преди 11 часа, като по всяка вероятност е свързана с разследването по сигнала на „Протестна мрежа”, за организирана престъпна група, срещу председателя на Надзорния съвет на банката Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски и бившия телевизионен водещ Николай Бареков.

Според вътрешни източници полицаи проверяват всеки, който излиза от бизнес сградата, като се цели предотвратяване на изнасянето на дискове и флашки с информация.

На място работят няколко десетки служители на реда, като по-рано бе съобщено за около 50 униформени. Около сградата има паркирани около 10 патрулни коли на МВР. Служителите на реда отказват всякакъв коментар.

Сред събралите се пред сградата журналисти се говори, че действително е имало задържани лица, но не е имало показни арести.

От ръководството на „ТВ7” отрекоха полицията да е влизала в офисите им. В официално изявление от КТБ също казаха, че банката им не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане. Предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу КТБ, настояха от ръководството на финансовата институция.

Междувременно от прокуратурата разпространиха официално становище, според което въпросните действия на полиция и прокурори не са насочени нито към банката, нито към телевизията. То обаче не дава и достатъчно яснота за характера и целта на акцията.

На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, се казва в изявлението, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества.
Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд.

До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии.

Припомняме, след като в сряда стана ясно, че ръководството на Корпоративна търговска банка е разпитвано, вчера главният прокурор Сотир Цацаров коментира, макар и кодирано, фазите, по които тече проверката на трите ключови лица.

Цацаров обясни, че разпитът е извършен в Столична следствена служба, но не пожела да разкрие повече подробности, докато  проверката не приключи напълно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини