„В Европа с музеи, не с джамии", обяви протест пред Съдебната палата

Петдесетина граждани се събраха на протест пред Съдебната палата, където се проведе поредното дело по иск на Главно мюфтийство за връщане на имоти, в случая - джамията в Кюстендил.

Недоволните граждани поискаха прокуратурата да си свърши работата и да спре пороя от искания за „ислямизиране на български имоти".

Протестиращите, събрали се от различни градове на страната, издигнаха плакати „В Европа с музеи, не с джамии", „Не на ислямизацията" и „Да съхраним българските паметници на културата". Демонстрацията им бе украсена и от множество български знамена.

Някои от протестиращите определиха исканията от мюфтийството като провокация и опит за всяване на етническо напрежение между българи и българомохамедани. Някои от гражданите стигнаха по-далеч в квалификациите си и ги квалифицираха като „пришълци от чужди етноси".

Междувременно в Кюстендил, в часа, в който започна делото в Апелативния съд, местните жители с жива верига обкръжиха джамията, обкичена с българския трибагреник - която е паметнски на културата и галерия.

В крайна сметка се оказа, че на днешното си заседание Апелативният съд не стигна до окончателно решение по казуса.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини